Javad Azarmehr 4-28 april

April månads konstnär är Javad Azarmehr. Den Iransk-svenske konstnären visar en samling havs- och landskapsmålningar i matta höstfärger med inspiration från västkustens karga men vackra klimat med vyer från klassiska platser som Saltholmen, Fiskebäck, Asperö, Långedrag, med flera platser.

Javad är född i Shiraz, Iran 1948. Idag bor och verkar han på Sveriges västkust. Han har studerat och utövat konst i Iran, USA och Sverige. Javad är utbildad bland annat vid Teheran School of Fine Arts, Teherans University of Art och HDK, Högskolan för design och konst i Göteborg.

Sedan tidig ålder var han intresserad av konst och än idag finner han inget som är lika tillfredställande som att skapa något som finns i hans fantasi.

Javad Azarmehr har arbetat, både i Iran och Sverige, som konstlärare på skolor och olika kurser och har lett konstprojekt som Mural and Trompe lóeil i Göteborg och The Exile Film Festival i Göteborg. Han har visat sin konst vid många utställningar i både Iran, Paris och i Göteborg och övriga Västsverige.

Utställningen i Traktören, Köpmansgatan 2, Göteborg pågår 4-28 april.
Öppet vardagar kl. 8-16.30

Vernissage tisdag 4 april kl 16-17

Välkommen!