Örebro OpenArt 7 september

Följ med till OpenArt - Örebros återkommande konstbiennal, där samtidskonst från hela världen samsas mitt i staden utan entrébiljett.

Örebro OpenArt är en biennal för samtidskonst med 60 konstverk av 46 konstnärer från 20 olika nationaliteter. Ett promenadmuseum där konstverken upplevs direkt på gator och torg, på fasader, runt slottet, i Svartån och många oväntade platser i centrala Örebro. OpenArt är utan entréavgift, invigs 15 juni, pågår i nästan tre månader och det är nionde gången den arrangeras.

Så här reser vi – du köper själv din biljett
Vi åker tåg från Göteborg till Örebro Södra station. Du köper själv tågbiljett tur och retur Göteborg C till Örebro Södra. Obs att du ska åka till Örebro Södra, det finns nämligen två stationer nära varandra i Örebro.

Tågbiljetterna för lördag 7 september är just släppta av SJ. Så passa på! Köp biljetter till tåget från Göteborg 8.59 och åter från Örebro Södra 18.15.

Tåget vi ska åka med går 8.59 från Göteborg, med returresa 18.15. Just nu kostar en ej ombokningsbar 2 klass-biljett tur och retur 370 kr. Resan tar 2 h 40 min. utan byten.

Det går också att kliva på och av i Alingsås. Då går tåget 9.26 från Alingsås och är åter där 20.32.

Det är lämpligt att ta med kaffe/dryck och smörgås på ditresan, då det inte finns bistrovagn på Intercitytågen.

Det här ska vi göra i Örebro
Det är en kort promenad från stationen till centrum, där vi bokat en guide som visar oss runt bland konstverken. Efter guidningen fortsätter vi under eftermiddagen att upptäcka konstverken och uppleva centrala Örebro.

Lunch äter ni på egen bekostnad i en av alla restauranger som finns i centrala Örebro.

Hemresan
Klockan 18.15 går tåget från Örebro Södra tillbaka och vi är åter i Göteborg kl 21.

Vill du åka med till Örebro?
Resan kostar ingenting, förutom tågbiljetten. Köp din egen tågbiljett på sj.se. Ta med matsäck på tåget.

Anmäl dig till Anitha på mejladressen nedan, så vi har koll på hur många som åker med och ska gå med på den guidade turen.

Tillsamman ska vi uppleva den spännande OpenArt i Örebro!

Kontaktperson:
Anitha Bergvik,
anitha.bergvik@gmail.com

mobil: 0702621961